Atlanteren

Har du sett disse råtøffe seilerne som trosser vær og vind ved seiling på verdens hav? Nå har du muligheten til å gjøre det samme.. Vel kanskje ikke helt det samme, men vi tilbyr deg muligheten til å være med på Atlanterhavskrysning under kontrollerte forhold.
Vi seiler den kjente ARC+ reagattaen, Atlantic Rally for Cruisers som går fra Las Palmas-Gran Canaria via Cape Verde øyene. Seilasen vil vare ca. 3 uker  avhengig av været.
I forbindelse med seilasen ønsker vi at deltagerne ombord skal få mest mulig lærdom av deltagelsen gjennom å delta aktivt i forberedelsene den siste uken før start, både ombord og gjennom seminarer i regi av arrangøren World Cruising Club. Det er kurs i proviantering, førstehjelp, hardvindsseiling etc,etc, det er nok å fylle dagene med i Las Palmas. I itllegg til dette er det flotte sosiale arrangementer på kveldene hvor man får muligheten til bli kjent med mannskap på andre båter.
Vi vil som regel delta både med Summer Star og Opptur, altså en katamaran og en seilbåt. De oppfører seg selvfølgelig helt forskjellig under seil så man må gjøre et valg her; hva vil jeg seile på.
En stor oppgave er å gjøre innkjøp. Vi skal ha mat og drikke for minst 20 døgn og reservelager for ytterligere 5 døgn til. Underveis baker vi brød så vi må ha nok gass og vi må sørge for mel. Norske ferdige melblandinger har vist seg å bli en sikker vinner, så det er fint om mannskapet tar med et par kilo av dette og litt gjær når de flyr inn fra Norge.

Vi ønsker at dere kommer nedover en uke før start og bor ombord, så blir det 2-3 uker over Atlanteren og etter det noen dager i Karibia, all denne tiden ombord inngår. Noen velger riktignok et par dager på hotell etter ankomst, kanskje ikke så rart, man bor ganske tett på hverandre underveis. Mannskapet deler på mat og drikke til båten, og setter sammen opp en plan for bespisning underveis. Om det er noen som føler for å ta seg av matlaging ombord er det flott, om ikke går dette på rundgang og da er det lurt å ha ferdige menyer som man har gjort innkjøp i forhold til. Drivstoff til skuta under overfarten dekkes og av mannskapet. Vi sørger for sengetøy og håndklær.
Båtene er mest sannsynlig klare når dere kommer, men det kan hende dere må være med på noe enkelt vedlikehold. Vi sørger for toppet medisinskrin om uhellet skulle være ute sammen med relevante deler for enklere reparasjoner ombord. Vi har vester til alle ombord.

Blir det rolig vær kan vi garantere bading på 5000 meters dybde, vi kan nesten love litt tøff seiling, og vi er helt sikre på få se spektakulære solopp- og nedganger.

Kiler det litt i magen når du leser dette, har du anledning til å ta en mnd. fri så er det ikke noe å nøle etter, kontakt oss for å sjekke tilgjengelighet og priser for den neste ARC+

Foreløpig program for ARC+ 2017:

29. oktober: Deltagende mannskap kan mønstre på og flytte inn i båtene.​

30. oktober: Seminarer i regi av WCC, arrangør organisasjonen, planleggging av mat og drikke innkjøp samt sosiale happenings på land.

01. november:Seminarer i regi av WCC, arrangør organisasjonen, planleggging av mat og drikke innkjøp samt sosiale happenings på land.

02. november: Seminarer i regi av WCC, shopping av mat og drikke samt sosiale happenings på land.

03. november: Seminarer i regi av WCC, shopping av mat og drikke samt sosiale happenings på land.

04. november: Seminarer i regi av WCC, shopping av mat og drikke og avskjedsparty.

05. november: Start på ARC+ regattaen over Atlanteren.

15. november: Start fra Cape Verde.

29. november: Sannsynlig ankomst St.Lucia, men dette KAN drøye helt fram til 1. desember.

01. desember: utsjekk fra båtene.