Båtleie

Dere er en gruppe som finner ut at dere har lyst til å seile i Hellas  sommer. En av dere er seilvant og villig til å ha ansvaret for båten. Vedkommende har minst båtførerbevis og er vant til å håndtere båt på den størrelsen dere vil leie. Han er og villig til å ta ansvaret for medseilere og båt.
Dere kontakter oss og ber om tilbud på den båttypen og størrelsen dere ønsker å leie i tillegg til at dere opplyser om hvor mange uker og i hvilken periode dere ønsker å seile.

Vi sjekker tilgjengelighet og pris for dere og gir dere beskjed.

Vi inngår en avtale og vi sender faktura på depositum som er 25 eller 50% av total leiesum. Dette er å anse som ett depositum og dette forfaller etter 10 dager. Inntil det er båten reservert til dere, mens reservasjonen går over til bokking når depositumet er betalt. Restbeløpet faktureres ca. 40 dager før turstart.
Vi trenger og en scan av skipperens båtførerbevis el. lign, samt alle deltagernes fulle navn og passnummer. Dette vil vi ha på E-post minst 2 uker før turtart. Passnummerne er noe greske myndigheter krever skal så i mannskapslisten. Vi lagrer på ingen måte passnummere.
Når dere da kommer ned er alle papirer klare. Det som da gjenstår er depositum på båten, som regel 1.500 € som enten kan leveres i kontanter eller garanteres via ett kredittkort.

Hva inngår i leieprisen:

—Komplett båt med instrumenter, vester, kart og komplett bysse for det avtalte antallet deltagere.
—Jolle med påhenger.
—Komplett sett med sengetøy og håndklær, 2 til hver.

Hva inngår IKKE i leieprisen:

—Mat og drikke
—Drivstoff

Båten leveres dere full av diesel og skal tankes av dere før tilbakelevering. Dette gjøres på pir 2 der dere legger til når dere kommer tilbake. Tankbil kommer på brygga.

Uhell skjer, og på seiltur med uvant båt hender dette ganske ofte. Det er ikke noe problem, vi har forståelse for det. Men det vi vil dere skal gjøre er å gi oss beskjed så fort uhellet er ute. Dermed får vi foreberedt oss med personell og reservedeler når dere kommer tilbake. Kontakt oss eller kontaktpersoner på Athenian Yachts. Telefonnummere har dere i mappen eller papirene.
Båten er undersøkt under vannlinjen av dykker før dere reiste og undersøkes igjen når dere kommer tilbake. Eventuelle skader her blir avdekket, så ikke forsøk å lyve om dere har hatt uhell, det er bedre å gi oss beskjed. 

Båten blir sjekket av Athenian Yachts personell. Finner de at båten er som da den ble utlevert får dere depositumet tilbake. Har noe skjedd eller blitt ødelagt, trekkes summer til reparasjon eller innkjøp av deler fra depositumet.