Hellas

Hellas består av mer enn 2000 øyer og ca. 14000 km med kystlinje -om man tar med øyene. Dette, kombinert med klimaet, gjør det til et fantastisk område å feriere i.

Det greske øyriket består av fem øygrupper + Kreta. På vestsiden av Hellas ligger de Ioniske øyer, Kykladene ligger midt i Egeerhavet, Dodekanesene ligger i sydøst og Sporadene i den nordvestre delen av Egeerhavet.
Området oppunder fastlandet og Peloponese heter den Saroniske bukt.
Båtene våre ligger i dette området, så turene starter her.
Nærheten til hjemmehavnen er en ting, men området er flott på flere måter. Her finnes nydelige strender, flotte bukter, hektiske byer og fantastiske severdigheter.
Vinden er ofte gunstig i dette området. Den er vesentlig svakere her enn hva den er i Kykladene. Det kan være behagelig, spesielt om man har mannskap som ikke er vant til å være i seilbåt. Mindre vind medfører også mindre stress inn og ut av havner.

Vår hjemmehavn er Marina Alimos som ligger i utkanten av Athen. Herfra kan både Pireus og Athen nås med trikk og buss. Mot Athen går trikken helt til Syntagma som ligger i Plaka, gamlebyen i Athen, med mange restauranter og shoppingmuligheter. Området ligger rett under "Akropolis". Trikketuren tar ca. 35 minutter. Trikkene er enkle å bruke. Sørg for å kjøpe billett på automat før dere går på og stemple den i automaten utenfor trikken.
Trikken til  Pireus har endestopp i nærheten av fergehavnen hvor det går ferger til mer eller mindre alle øyer i Egeerhavet.

Østover fra Marina Alimos er området helt uinteressant til vi kommer til Sonio helt ytterst på odden øst for Athen. Da har vi Kykladene østover, byen Lavrion til nord, og Saronikos sørover.